Att bo i Sillerud.
Sillerud passar för dig som vill bo nära naturen, men ändå ha nära till större städer som Oslo och Karlstad. Här finns många sjöar så det är nära till vatten och det finns flera sjötomter till salu.
Titta gärna igenom våra mäklares utbud –  kanske finns ditt drömhus eller tomt i Sillerud.

Svensk Fastighetsförmedling
Svenska Gårdar
Booli
Fastighetsbyrån
Hemnet

Att jobba i Sillerud.

I Årjäng finns inte bara en svensk arbetsmarknad utan även en norsk. Det finns en spännande mix av olika branscher och flera framtidsföretag. Det finns också en stark företagsamhet som gör att många av kommunens invånare valt att satsa på eget företag.

Att leva i Sillerud.
Det finns gott om plats i Sillerud, både geografiskt och känslomässigt. Här bor många människor med stort engagemang och det syns inte minst i den stora mängden föreningar -nära 70 stycken. Det märks i musikutbudet och det märks i företagandet. Här bor det många kreatörer och entreprenörer.

Välkommen du också!

Signebyns Friskola är vackert belägen i jordbrukslandskapet med närhet till skog, mark och sjön Östra Silen, vilket också sätter sin prägel på undervisningen. Skolan byggdes 1869 och har alltså en lång historia i bygden. Sedan 1993 drivs den som friskola med år 1-6, förskola, förskoleklass och fritidsverksamhet. Barnantalet har vanligtvis legat mellan 28 – 35 barn. Skolan har även stor betydelse som samlingslokal för såväl enskilda fester som offentliga evenemang.

Svensbyns Skola Foto: Mikael Engelbreksson Svensbyns Skola Foto: Mikael Engelbreksson

Svensbyns skola, förskola, förskoleklass och fritidshem
Svensbyns skola har tagit hand om många elever sedan sin tillblivelse i början av 50-talet. Den ritades av arkitekt Tor Andersson, som tillbringade barn- och ungdomstidens somrar  i Sillerud.  Skolan väckte stort intresse och uppmärksamhet för sin  nyskapande och moderna arkitektur.


GPS
WGS84: N 59° 19.4152', E 12° 20.3699'
Decimal: 59.3236, 12.3395