Det finns flera båtramper i Sillerud.
Två i Östra Silen, en i Svensbysjön.

Årjängs Golfklubb
Välkommen till en av Västsveriges bästa och vackraste banor, enligt våra gäster. Under Riksmästerskapen fick den betyget " En gömd pärla". Banan är en kuperad 18-håls park- och skogsbana ritad av Peter Nordvall känd för sina stora ondulerade greener och sin förmåga att forma naturen till en vacker, omväxlande golfbana.
Årjängs golfbana är vackert belägen invid Svensbysjön, men syns också från E-18. Det är en bana där inget hål är det andra likt, och är utmanande för alla hcpgrupper.

Glaskogen
Drömmen om en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö uppfylls i Glaskogens Naturreservat.
Vandra på Glaskogen
Välj att vandra längs någon av de totalt 300 km långa vandringslederna allt från en kort förmiddagstur upp till veckoturer. Om du går på en längre tur, kan vi nästan lova att du får se älg. Hare, räv, rådjur, grävling och lodjur är också vanligt förekommande.
Kanotleder
För dig som tycker om att paddla finns fina kanotleder som går genom flera av reservatets närmare 80 sjöar med fina möjligheter till fiske och unika naturupplevelser. Under kalla vintrar fryser sjöarna och isarna i området passar utmärkt för en tur på långfärdsskridskor eller för pimpelfiske. Prova på att tälta ute i området, övernatta under bar himmel, sova i vindskydd eller utnyttja övernattningsstugorna.

Sillebotten gästhamn Sillebotten gästhamn

Båtbryggor, Gästhamn och båtramp
I Sillebotten och Signebyn hittar du både gästhamn och båtramp.

Cykelbana Svensbyn - Sanda