Du har väl en @sillerud.se e-post och visar var du kommer ifrån? Vill du beställa en egen e-postadress skicka ett meddelande till
epost @ sillerud.se
Den kostar 100:- per år.
Betalning för e-postadress görs på bankgiro 276-5907.

Årets Sellring
Silleruds Framtidsgrupp utser varje år en person, företag eller förening som under året har utmärkt sig för gärningar som främjar Sillerud. Vi sätter upp en förslagslåda varje år på ICA Sillerud där du kan ge förslag.

Foto: Ove Albertsson/Nordmarksbygden Foto: Ove Albertsson/Nordmarksbygden

Årets Sellring 2020
Årets Sellring blev Lars-Gunnar Jacobsson
Lars-Gunnar Jacobsson är och har varit verksam i ett antal föreningar
både som medlem och ledamot i flera olika styrelser. Han bidrar alltid med engagemang och praktiskt arbete. Lars-Gunnar är alltid beredd att hjälpa till och ställer osjälviskt upp om någon ber om hjälp, vilket är en stor tillgång för ett aktivt
föreningsliv.


Utmärkelsen blev överlämnad av Peter Lustig, ordförande i Silleruds Framtidsgrupp.
 (2020-11-29)

Foto: Walter Christofferson Foto: Walter Christofferson

Årets Sellring 2019
Årets Sellring blev Idé & Hantverk.
Idé & hantverk är en aktiv förening för konst- och hantverks intresserade med verksamhet i över 30 år. Föreningen anordnar årligen en omtyckt julmarknad i Sillerud, som även är öppen för utomstående utställare. Medlemmarna träffas varje tisdag för att arbeta tillsammans och diskutera nya idéer för bygdens utveckling. Idé & Hantverk är även medarrangör för olika evenemang tillsammans med andra föreningar.

Utmärkelsen blev överlämnad av Peter Lustig, ordförande i Silleruds Framtidsgrupp.
 (2019-11-17)

Årets Sellring 2018
Årets Sellring blev Silleruds IF.
Årets Sellring är Silleruds IF, där deras aktiva ledarstab visar stort engagemang. Deras verksamhet har gett ungdomar och vuxna en meningsfull fritid under många år.

Utmärkelsen blev överlämnad av Peter Lustig, ordförande i Silleruds Framtidsgrupp.
 (2018-11-18)

Foto:©2015 Rikard Ohlin Foto:©2015 Rikard Ohlin

Årets Sellring 2017
Årets Sellering 2017 har tilldelats Leif Andersson
Träsnidaren Noretjärn, för en lång konstnärsgärning som med stor yrkesskicklighet och underfundig blick har dokumenterat livet och händelser i Sillerud."
Grattis!

Utmärkelsen blev överlämnad av Peter Lustig, ordförande i Silleruds Framtidsgrupp.
 (2017-12-02)

Foto:©2015 Rikard Ohlin Foto:©2015 Rikard Ohlin

Årets Sellring 2016
Silleruds Hembygdsföreningen i samarbete med Silleruds Framtidsgrupp arrangerade återigen firandet av första advent på Silleruds hembygdsgård. Många hade mött fram för att dels ta en titt på julmarknaden och få äta en tallrik med julmat, men kanske framför allt hylla årets Sellring, den 16 i ordningen, som alltså blev Stina Andersson.
Grattis!

Utmärkelsen blev överlämnad av Peter Lustig, ordförande i Silleruds Framtidsgrupp.
"För att hon med värme och klokhet har gjort människors liv rikare och genom sin förmåga att styra upp verksamheten i ett antal föreningar. Stina är ett föredöme för oss alla."

 (2016-11-26)

Foto:©2015 Rikard Ohlin Foto:©2015 Rikard Ohlin

Årets Sellring 2015
Silleruds Hembygdsföreningen i samarbete med Silleruds Framtidsgrupp arrangerade återigen firandet av första advent på Silleruds hembygdsgård. Många hade mött fram för att dels ta en titt på julmarknaden och få äta en tallrik med julmat, men kanske framför allt hylla årets Sellring, den 15 i ordningen, som alltså blev Kristian Olsson.
Grattis!

Utmärkelsen blev överlämnad av Peter Lustig, ordförande i Silleruds Framtidsgrupp.

 (2015-11-28)

Foto:©2014-Björn Alsmark Foto:©2014-Björn Alsmark

Årets Sellring 2014
Silleruds hembygdsföreningen i samarbete med Silleruds Framtidsgrupp arrangerade för första gång firandet av första advent på Silleruds hembygdsgård. Tidigare har detta varit vid ”torget” I Svensbyn, utanför ICA affären. Många hade mött fram för att dels ta en titt på julmarknaden och få äta en tallrik med julmat, men kanske framför allt hylla årets Sellring, den 14 i ordningen, som alltså blev Jessica Johansson.
De flesta känner Jessica från hennes arbete i Sillerud ICA Nära, där hon utstrålar sin värme och delar med sig av sitt solstråle-leende.
Utmärkelsen blev överlämnad av Peter Lustig, ordförande i Silleruds Framtidsgrupp. som också gav Jessica även tilläggsnamnet "Solstråle"!
Under arrangemanget spelade musikere under ledning av Carina Sonnesson med solist Sofia Bäck,  kända och kära julsånger på stora scenen.
 (2014-11-30)

Årets Sellring 2013
 har tilldelats Sinikka Ohlin, "för att hon gör något bra för vår bygd".
Det är överskriften på diplomet som Sinikka fick under den traditionella julgrans-tändningen lördagen före 1 advent, på torget i Svensbyn. Många hade mött fram för att delta i denna nu 13 år gamla tradition.
Det är Silleruds Framtidsgrupp som står för arrangemanget med hjälp av kyrkokören och Norane Byalag, som serverade varm glögg och pepparkakor.
Sinikka fick utmärkelsen av Framtidsgruppens ordförande Hasse Olsson, och motiveringen är:
"För hennes idé och arbete med att blåsa nytt liv i Silleruds station. Här erbjuds en unik miljö att umgås i över en kopp kaffe eller en bit mat. Hennes café och butik har utvecklats till en trevlig, naturlig träffpunkt för både Sillerudsbor och besökare. Att hon nu fortsätter att utveckla rörelsen med möjlighet till övernattning i en äkta järnvägsvagn bådar gott för framtiden!"

Vi gratulerar Sinikka! 

Årets sellering genom tiderna
2020    Lars-Gunnar Jacobsson
2019     Idé & Hantverk
2018     Silleruds IF
2017     Leif Andersson
2016     Stina Andersson
2015     Kristian Olsson
2014     Jessica ”Solstråle” Johansson 
2013     Sinikka Ohlin
2012     Björn Alsmark
2011     Silleruds Hembygdsförening
2010     Rikard Ohlin
2009     Rune Sköllerhag
2008     Gerd Wahlström
2007     John Nell
2006     Roland karlsson
2005     Helena Johansson
2004     Årjängs Golfklubb
2003     Eivor Olsson
2002     Gunnar Wingskog
2001     Enar Ihlberg